Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Lapin matkailun 100 vuotta

Lapin matkailun kehitys alkoi 100 vuotta sitten maantien valmistuessa Rovaniemeltä Ivalon kautta Petsamoon. Toki matkailua oli aikaisemminkin, mutta vuosisatoja Ultima Thule, uloin Pohjola, oli maailman matkakirjailijoiden ja uskalikkojen seikkailujen kohde siinä missä muut maailman äärilaidat.

 

Ylhäällä vasemmalla Suomen matkailukartta vuosina 1888-1890 ilmestyneessä August Ramsayn kirjasta "Matkasuuntia Suomessa". Kirja ilmestyi myöhemmin useina painoksina nimellä Suomi - matkaopas. Oikealla 1960 ilmestyneen Lapin oppaan kansi.

August Ramsayn ”Matkasuuntia Suomessa”-kirja kuvaa 1880-luvun Lappia näin:

  • Lapinmaata sanotaan kauniiksi. Ja totta se onkin, että siellä on mitä viehättävimpiä seutuja - varsinkin virtain laaksoissa, joista Ivalojoen ja Tenojoen ovat erittäin huomattavat. Niissä pitäisi jokaisen lapinkävijän käydä. Ylipäänsä on kuitenkin Lapin maisemassa jotakin köyhää ja yksitoikkoista. Mutta samalla on se omituisen, sanomattoman viehättävää, johon on syynä tuo valtava jylhyys, tuo syvä hiljaisuus, ihmeellinen, uneksiva, milteipä kirkastettu luonto valoisina kesäöinä...
  • Harvat matkailijat ovat kuitenkin Lapin tien löytäneet ja niinpä se onkin, että älköön kukaan muu kuin se, joka on tottunut vaivoihin ja vastuksiin, sinne lähtekö…Peninkulmittain autioita, kurjia maita on kurjien talojen välissä. Usein on täytymys asua paljaan taivaan alla – sillä, jolla on teltti muassaan varmaankin mieluummin oleskelee siinä kuin ahtaissa, siivottomissa, ihmisillä täytetyissä lappalaiskodissa…

Tästä on edetty monta sukupolvea uudelle vuosituhannelle, jolloin matkailusta on tullut Lapin keskeinen elinkeino. Matkailu on 100 vuodessa muuttanut Lappia enemmän kuin mitään muuta maakuntaa Suomessa.

Sata vuotta sitten syttynyt unelma Lapista matkailumaana näyttää vihdoinkin toteutuvan. 

Wolter Stenbäck rakensi parissakymmenessä vuodessa perustan Lapin matkailun kehitykselle vv. 1921 - 1940. Sitten hän vetäytyi tiettömälle Sotkajärven erämaatilalle Inarin Paadarin rannalle. Tämä kuva on marrsakuun lopulta 1940; pororaito lähdössä Sotkaniemestä  Lusmaniemen kautta kirkonkylään, viimeisenä Wolter. Kuva Stenbäckin kuva-albumi/ Kalle Metsola.

Maanteiden matkailutiedot 1939

 Yksi monista SMY:n mittavista matkailutöistä oli  vuosina 1938-39 tehty maanteittemme matkailutiedon kerääminen ja julkaiseminen yksittäisinä reittiselosteina. Tiedot kerättiin ajamalla kaikki maantiet läpi. 

Automatkailja sai kartan perusteella suunnitella automatkansa ja ostaa itselleen nipun tielehtiä oppaakseen. Tässä ote tielehtikartan Pohjois-Suomen osuudesta. Tielehdet julkaistiin eri kielisinä.

Työ saattiin valmiiksi syyskesällä 1939 ja ne jäivät pahvilaatikoissa SMY:n varastoon sotien takia. 1980-luvulla suuri osa tielehdistä tuhoutui, kun Helsingin Heimolan talon kellarivarastossa tapahtui vesivahinko. 

Tielehdistä saatiin koottua yksi täydellinen sarja sekä melkoinen määrä yksittäisiä ja erikielisiä tielehtiä. Ne luovutettiin Auto- ja liikennemuseo Mobiliaan.

Vielä 1990-luvun alussa Matkailuliitto julkaisi Suomen tieopas-nimistä kirjaa, jonka sisältö koottiin ajamalla autolla kaikki Suomen kanta- ja valtatiet sekä poimittiin talteen tien varrella olevat nähtävyydet, tienviitat ja paljon muuta automatkailijalle tarpeellista tietoutta.

Matkailu oli itsenäisyyden työkalu 

                              

Matkailu on ollut Suomen itsenäisyyden työrukkanen autonomian aikana ja sen jälkeen matkailulla on vahvistettu suomikuvaa niin maailmala kuin kotimaassakin. Yllä pääkirjoitus Suomen Matkailu-lehdessä  4/2017.

Lapin matkailu 100 otsikon alla on muutamia keskeisiä vaiheita  pohjoisen Suomen matkailun kehityshistoriasta:

  • Petsamo - Lapin matkailun alkukoti
  • Inarin Kultahovin ja matkailumajan 80-vuotinen historiikki. Siinä on mukana tuntemattoman Lapin matkailun rakentajan C. Wolter Stenbäckin vaiherikas elämäntarina.
  • Vanhan Pallashotellin rakentaminen, lyhyt kukoistus ja tuho.
  • Vuotson maja on jälleenrakennuksen ajan elävä muisto.
  • Lisää tietoa matkailun historiasta löytyy otsikoilla "Lapin tuho 1944", "Paikkakuntakortit SMY" sekä "Lapin kirjoja ja kirjailijoita" ja "Lapin kirjauutuudet".
©2017 layout19 - suntuubi.com